Koupaliště v Lašské bráně - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Koupaliště v Lašské bráně

Koupaliště v Lašské bráně

Letní koupaliště v Kopřivnici

Letní koupaliště v Kopřivnici se nachází v nádherném přírodním prostředí na okraji městského lesa pod zříceninou hradu Šostýn a horským masívem Červeného kamene. V areálu se nachází plavecký bazén o rozměrech 50 x 20 metrů, bazén pro neplavce 50 x 20 m a dětský kruhový bazén. Dva padesátimetrové bazény poskytují návštěvníkům dostatek prostoru pro pobyt ve vodě, neplavecký bazén (70 m). 


Koupaliště Libotín ve Štramberku 

Koupaliště Štramberk Libotín je charakteristické zalesněným okolím, nachází se v těsné blízkosti Libotínských lesů. Ve stylovém objektu najdete místní hospůdku, která zajišťuje pro návštěvníky koupaliště také občerstvení. Návštěvníkům je k dispozici prostorný plavecký bazén a brouzdaliště vhodné pro koupání dětí. Pláž je zatravněná. V blízkosti koupaliště se nachází další travnaté plochy, dětské hřiště a prostor, kde si můžete zahrát například volejbal. V blízkém sousedství máte možnost zahrát si také minigolf. 


Koupaliště v Příboře

Areál koupaliště je nově v provozu od 1. 6. 2023. Před tímto datem proběhla zejména úprava venkovních prostor pro návštěvníky, v podobě oddělení nové letní zahrádky s restaurací od bazénové části. Týká se to také vstupu do areálu, který je zpoplatněn pouze pro vstup do prostoru mezi bazény.


Tip na přírodní koupání:

Větřkovická přehrada u Kopřivnice

Vodní dílo Větřkovice, jak zní oficiální název, bylo vystavěno v letech 1973 až 1975. Cílem byla akumulace vody pro areál TATRY, která ji dodnes využívá jako vodu provozní pro zásobování podniku. Svou plochou zaujímá skoro 20 ha. Dnes přehrada slouží k letnímu osvěžení i vodním sportům. V roce 2023 město Kopřivnice zde vybudovalo nové molo. Tvoří ho sedmnáctimetrový ponton a je zakončené kruhovou plochou s tříramennou lavicí pro posezení.